NOTE: This guidance reflects minor correction(s) (e.g., for grammar, typographical errors, or consistency) made on March 10, 2022.

FMCSA-HOS-ELD-TECH-395-FAQ55(2017-09-01)-CORR1

Question: Section 4.8.1.2 of 49 CFR part 395 subpart B, Appendix A requires that an electronic logging device (ELD) without a printer be designed so that “the display may be reasonably viewed by an authorized safety official without entering the commercial motor vehicle” (CMV). What is considered a “reasonable distance”?

Guidance: This distance is not specified in order to account for the variety in size of screens. The safety official must be able to read the screen display without having to physically enter the CMV.


Contact Info: FMCSA ELD Information, 1-800-832-5660 or ELD@dot.gov.
________________________
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