NOTE: This guidance reflects minor correction(s) (e.g., for grammar, typographical errors, or consistency) made on March 10, 2022.

FMCSA-HOS-ELD-395-FAQ25(2017-12-18)-CORR1

Question: Are transporters of mobile or modular homes considered drive-away/tow-away operations under Section 395.8 (a)(1)(iii)(A)(2) or (3) and therefore exempt from the ELD rule?

Guidance: No. The transportation of mobile or modular homes does not qualify for an exception under § 395.8(a)(1)(iii)(A)(2) because the vehicle driven in transporting the mobile or modular home is not part of the shipment, nor does the transport qualify under § 395.8(a)(1)(iii)(A)(3) because the shipment is neither a motorhome or recreational vehicle trailer.

Contact Info: FMCSA ELD Information, 1-800-832-5660 or ELD@dot.gov.
________________________
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