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Question: When is the electronic logging device (ELD) required to automatically change the driver’s duty status to Driving?

Guidance: The “Driving” duty status must be automatically recorded by the ELD when the operated vehicle meets the configured threshold; not to exceed 5 mph. See sections 4.4.1 of 49 CFR part 395, subpart B, Appendix A.

Contact Info: FMCSA ELD Information, 1-800-832-5660 or ELD@dot.gov. 
________________________ 
 
Note: This guidance document does not have the force and effect of law and is not meant to bind the public in any way.  It is intended only to provide information and clarity regarding existing requirements under the law or agency policies. 
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