FMCSA-ELD-395-Q022(2022-03-10) 
 
Question: Can an electronic logging device (ELD) allow for a user to switch between ELD mode and automatic onboard recording device (AOBRD) mode?

Guidance: No. A provider may provide an AOBRD for drivers exempt from using an ELD per 49 CFR 395.8(a)(1)(iii), but the AOBRD must be a standalone application on a device, with its own driver account and login, separate from a registered, self-certified ELD operating system.
   
Contact Info: FMCSA ELD Information, 1-800-832-5660 or ELD@dot.gov. 
________________________ 
 
Note: This guidance document does not have the force and effect of law and is not meant to bind the public in any way.  It is intended only to provide information and clarity regarding existing requirements under the law or agency policies. 
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