Section § 393.65: All fuel systems. 
Guidance Q&A
Question 2: Must a motor vehicle that meets the definition of a ‘‘commercial motor vehicle’’ in § 390.5 because it transports hazardous materials in a quantity requiring placarding under the Hazardous Materials Regulations (49 CFR parts 171-180) comply with the fuel system requirements of Subpart E of Part 393, even though it has a GVWR of 10,000 pounds or less?
Guidance: No. FMVSS No. 301 contains fuel system integrity requirements for passenger cars and multipurpose passenger vehicles, trucks, and buses that have a GVWR of 10,000 pounds or less and use fuel with a boiling point above 0 deg. Celsius (32 deg. Fahrenheit). Subpart E of part 393 was issued to provide fuel system requirements to cover motor vehicles with a GVWR of 10,001 or more pounds. The fuel systems of placarded motor vehicles with a GVWR of less than 10,001 pounds are adequately addressed by FMVSS No. 301 and compliance with subpart E of part 393 would be redundant. However, commercial motor vehicles that are not covered by FMVSS No. 301 must continue to comply with subpart E of part 393.
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