Section § 393.104: What standards must cargo securement devices and systems meet in order to satisfy the requirements of this subpart?
Guidance Q&A
Question 2: Does § 393.104(b) require that securement devices be marked or labeled with their working load limit or any other information?
Guidance: No. Although § 393.104(b) requires chain, wire rope, synthetic webbing, cordage, and steel strapping tiedowns to meet applicable manufacturing standards, it explicitly excludes marking identification provisions of those manufacturing standards. Since § 393.104(b) does not establish manufacturing standards or marking requirements for other types of securement devices, such devices are not required to be marked with their working load limit.
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