§383.51 – Disqualifications of Drivers – General Questions
Guidance Q&A
Question 8: Must the State use the date of conviction, rather than the offense date, to calculate the starting and ending dates for the driver disqualification period specified in § 383.51?
 
Guidance: Yes, the State must use the date of conviction or a later date, rather than the offense date, as the basis for calculating the starting and ending dates for the driver disqualification period. The use of the conviction date or a later date ensures that the driver receives due process of law but still serves the full disqualification required.
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