§383.51 – Disqualifications of Drivers – General Questions
Guidance Q&A
Question 1:
 a. 	If a CDL holder was convicted of one “excessive speeding” (15 or more miles over the speed limit) violation in a CMV and the same violation in his/her personal vehicle, would the driver be disqualified? Or,
 
b. 	If a CDL holder was convicted of two separate “excessive speeding” (15 or more miles over the speed limit) violations in his/her personal passenger vehicle, would the driver be disqualified?
 
[bookmark: _GoBack]Guidance: Yes, in both cases, if the second offense was within 3 years of the first. Whether the vehicle is a CMV is irrelevant. 
