§383.5 - Definitions  
Guidance Q&A
Question 9: On May 9, 2011, FMCSA revised the definition of “tank vehicle.” Does the new definition cover the transportation of empty Intermediate Bulk Containers (IBCs) or other tanks, or empty storage tanks?
 
Guidance: No. The definition of “tank vehicle” does not cover the transportation of empty IBCs or other tanks, or empty tanks when these containers are manifested either as empty or as residue on a bill of lading, and are actually empty or contain only residue. Furthermore, the definition of tank vehicle does not cover the transportation of empty storage tanks that are not designed for transportation and have a rated capacity of 1,000 gallons or more, that are temporarily attached to a flatbed vehicle.
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