§383.31 – Notification of Convictions for Driver Violations
Guidance Q&A
Question 1: Must an operator of a CMV (as defined in § 383.5), who holds a CDL, notify his/her current employer of a conviction for violating a State or local (non-parking) traffic law in any type of motor vehicle, as required by § 383.31(b), even though the conviction is under appeal?
 
Guidance: Yes. The taking of an appeal does not vacate or annul the conviction, nor does it stay the notification requirements of § 383.31. The driver must notify his/her employer within 30 days of the date of the conviction.
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