§383.3 - Applicability  
Guidance Q&A
Question 24: Would a tillerman, a person exercising control over the steerable rear axle(s) on a CMV, be considered a driver or a person who operates a CMV and be subject to applicable CDL regulations?
 
Guidance: Yes. A person physically located on the rear of a manned CMV who controls a steerable rear axle while the CMV is moving at highway speeds would be considered a person who operates a CMV, and would, therefore, be subject to the applicable CDL regulations in part 383. A person walking beside a CMV or riding in an escort car while controlling a steerable rear axle at slow speeds would not be considered a person who operates a CMV, and, therefore, would not be subject to applicable CDL regulations.
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