§383.3 - Applicability  
Guidance Q&A
Question 22: May a State exempt CMV drivers employed by farm cooperatives from the CDL requirements under the farmer waiver (§ 383.3(d))?
 
Guidance: No. The waiver covers only operators of farm vehicles which are controlled and operated by “farmers” as defined in 49 CFR 390.5. The waiver does not extend to ancillary businesses, like cooperatives, that provide farm-related services to members.
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