§383.3 - Applicability  
Guidance Q&A
Question 20: May a farmer who meets all of the conditions for a farm waiver be waived from the CDL requirements when transporting another farmer’s products absent any written or verbal contract?
 
Guidance: No. If a farmer is transporting another farmer’s products and being paid for doing so, directly or indirectly, he or she is acting as a for-hire carrier and does not meet the conditions for a farm waiver. The existence of contract, written or verbal, is not relevant to the CDL waiver provisions.
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