§383.3 - Applicability  
Guidance Q&A
Question 13: Are police officers who operate buses and vans which are designed to transport 16 or more passengers, including the driver, and are used to transport police officers during demonstrations and other crowd control activities required to obtain a CDL?
 
[bookmark: _GoBack]Guidance: Not necessarily. A State may, in its discretion, under § 383.3(d), exempt persons who operate CMVs necessary for the preservation of life or property or the execution of emergency governmental functions. These vehicles must be equipped with audible and visual signals and may include Special Weapons and Tactics (SWAT) team vehicles and other vehicles used in response to emergencies. 
