Section § 396.25: Qualifications of brake inspectors.
Guidance Q&A
Question 3: May a driver or other motor carrier employee be qualified as a brake inspector under § 396.25 by way of experience or training to perform brake adjustments without being qualified to perform other brake-related tasks such as the repair or replacement of brake components?
[bookmark: _GoBack]Guidance: Yes. A driver may be qualified by the motor carrier to perform a limited number of tasks in connection with the brake system, e.g., inspect and/or adjust the vehicle’s brakes, but not repair them.
