
Section § 396.17: Periodic inspection.
Guidance Q&A
Question 13: If an inter modal container is attached to a chassis at the time of a periodic inspection, must the container also be inspected to comply with § 396.17 inspection requirements?
[bookmark: _GoBack]Guidance: Yes. Safe loading is one of the inspection areas covered under appendix G. If the chassis is loaded at the time of inspection, the method of securement of the container to the chassis must be included in the inspection. Although integral securement devices such as twist locks are not listed in appendix G, the operation of these devices must be included in the inspection without removal of the container. 
