Access requirements for truck and truck-tractor cabs 

Part 399
§ 399.207 Truck and truck-tractor access requirements
Question 4: Question:

May the step be a rung? If so, what minimum diameter must the rung be?

Guidance: Yes, the step may be a rung. There is no minimum requirement for the diameter of a step rung. However, it must meet the performance requirements in § 399.207(b)(5).


