Question 7: Does off-road motorized construction equipment meet the definitions of "motor vehicle" and "commercial motor vehicle" as used in §§ 383.5 and 390.5T?
[bookmark: _GoBack]Guidance: No. Off-road motorized construction equipment is outside the scope of these definitions: (1) When operated at construction sites: and (2) when operated on a public road open to unrestricted public travel, provided the equipment is not used in furtherance of a transportation purpose. Occasionally driving such equipment on a public road to reach or leave a construction site does not amount to furtherance of a transportation purpose. Since construction equipment is not designed to operate in traffic, it should be accompanied by escort vehicles or in some other way separated from the public traffic. This equipment may also be subject to State or local permit requirements with regard to escort vehicles, special markings, time of day, day of the week, and/or the specific route.
