[bookmark: _GoBack]Question 4: If a vehicle with a manufacturer’s GVWR of less than 10,001 pounds has been structurally modified to carry a heavier load, may an enforcement officer use the higher actual gross weight of the vehicle, instead of the GVWR, to determine the applicability of the FMCSRs?
Guidance: Yes. The motor carrier’s intent to increase the weight rating is shown by the structural modifications. When the vehicle is used to perform functions normally performed by a vehicle with a higher GVWR, § 390.33 allows an enforcement officer to treat the actual gross weight as the GVWR of the modified vehicle.

