Question 27: Question: 
A person is transported to a hospital from the scene of a commercial motor vehicle traffic accident.
In one situation, the person undergoes observation or a “checkup. Is this considered “medical treatment,” making the CMV occurrence an “accident” for purposes of the Federal Motor Carrier Safety Regulations?
In another situation, the person undergoes x-ray examination or is given a prescription, but is released from the facility without being admitted as an inpatient. Is the x-ray or prescription considered “medical treatment,” making the CMV occurrence and “accident” for purposes of the FMCSRs?
Guidance: In the first situation, no. A person who does not receive treatment for diagnosed injuries or other medical intervention directly related to the accident, has not received “medical treatment” as that term is used in § 390.5T.
[bookmark: _GoBack]In the second situation, yes. A person who undergoes x-ray examination (or other imaging, such as computed tomography or CT), or is given prescription medication (or the prescription itself), has received “medical treatment.”
