[bookmark: _GoBack]FAQ Question 28: Is the operation of motor vehicles designed or used to transport between 9 and 15 passengers (including the driver), in interstate commerce, by private firefighting companies transporting their employees subject to the FMCSRs?
Guidance: No. Although the 9- to 15-passenger vehicles are being operated in interstate commerce, firefighting companies transporting their own employees would be considered private motor carriers of passengers with regard to the operation of these vehicles because the passengers are not being transported for compensation. Vehicles designed or used to transport 9- to 15-passengers, in interstate commerce, but not for compensation, are excluded from the definition of “commercial motor vehicle” found at 49 CFR 390.5T. Therefore, the FMCSRs are not applicable to the operation of such vehicles, even if the firefighting company operates other vehicles that are subject to the safety regulations.

