Guidance Q&A
Question 1: May a motor carrier, for the purposes of §391.41, or a State driver licensing agency, for the purposes of §383.71, accept the results of a medical examination performed by a foreign medical examiner?
Guidance: Yes. Foreign drivers operating in the U.S. with a driver’s license recognized as equivalent to the CDL may be medically certified in accordance with the requirements of part 391, subpart E, by a medical examiner in the driver’s home country who is licensed, certified, and/or registered to perform physical examinations in that country. However, U.S. drivers operating in interstate commerce within the U.S. must be medically certified in accordance with part 391, subpart E, by a medical examiner licensed, certified, and/or registered to perform physical examinations in the U.S.

