
Requirements for on-duty not driving descriptions
§395.8 Driver’s record of duty status.   
Guidance Q&A
Question 23: When the driver’s duty status changes, do §§395.8(c) or 395.8(h)(5) require a description of on-duty not driving activities (“fueling,” “pre-trip,” “loading,” “unloading,”, etc.) in the remarks section in addition to the name of the nearest city, town or village followed by the State abbreviation?
[bookmark: _GoBack]Guidance: No. Many motor carriers require drivers to identify work performed during a change of duty status. Part 395 neither requires nor prohibits this practice.


