Hours of Service Maximum Driving Time

§395.3 Maximum driving time for property-carrying vehicles.  
Guidance Q&A
Question 5: May a driver domiciled in the United States comply with the Canadian hours of service regulations while driving in Canada? If so, would the driving and on-duty time accumulated in Canada be counted toward compliance with one or more of the limits imposed by Part 395 when the driver re-enters the United States?
Guidance: A driver domiciled in the United States may comply with the Canadian hours of service regulations while driving in Canada. Upon re-entering the United States, however, the driver is subject to all of the requirements of Part 395, including the 11- and 14-hour rules (for drivers of property-carrying vehicles) or the 10- and 15-hour rules (for drivers of passenger-carrying vehicles), and the 60-or 70-hour rules applicable to the previous 7 or 8 consecutive days.
In other words, a driver who takes full advantage of Canadian law may have to stop driving for a time immediately after returning to the U.S. in order to restore compliance with Part 395. Despite its possible effect on decisions a U.S. driver must make while in Canada, this interpretation does not involve an exercise of extraterritorial jurisdiction.
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