Hours of Service Exceptions
§395.1 Scope of the rules in this part.  
Guidance Q&A
Question 10: A driver is used exclusively to transport materials (such as sand or water) which are used exclusively to service the field operations of the natural gas or oil industry. Occasionally, the driver has leftover materials that must be transported back to a motor carrier facility or service depot. Would such a return trip be covered by §395.1(d)(1)?
Guidance: Yes. Transporting excess materials back to a facility from the well site is part of the servicing operations. However, such servicing operations are limited to transportation back and forth between the service depot or motor carrier facility and the field site. Transportation of materials from one depot to another, from a railhead to a depot, or from a motor carrier terminal to a depot, is not considered to be in direct support of field operations.
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