Recordkeeping requirements for electronic HOS files
§395.15 Automatic on-board recording devices.   
Guidance Q&A
Question 1: Must a motor carrier maintain a second (back-up copy) of the electronic hours-of-service files, by month, in a different physical location than where the original data is stored if the motor carrier retains the original hours-of-service printout signed by the driver and provides the driver with a copy?
Guidance: No. By creating and maintaining the signed original record-of-duty status printed from the electronic hours-of-service file, the motor carrier has converted the electronic document into a paper document subject to §395.8(k). That section requires the motor carrier to retain at its principal place of business the records of duty status and supporting documents for a period of 6 months from date of receipt. If the motor carrier did not generate a paper copy of the electronic document and retain a signed original, it would be required to maintain the electronic file and a second (back-up) copy.
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