
ELD guidance
Frequently Asked Questions: Electronic Logging Devices and Hours of Service --Exemptions
Question 17: Who is exempt from the ELD rule?
Guidance:  Drivers who use the short-haul, timecard exceptions are not required to keep records of duty status (RODS) or use ELDs. Additionally, the following drivers are not required to use ELDs; however, they are still bound by the RODS requirements in 49 CFR 395 and must prepare RODS when required, using paper logs, an Automatic On-Board Recording Device (AOBRD), or a logging software program: 
· Drivers who are required to keep RODS not more than 8 days within any 30-day period. 
· Drivers conducting a drive-away-tow-away operation, (an operation in which an empty or unladen motor vehicle with one or more sets of wheels on the surface of the roadway is being transported) if the vehicle being driven is the commodity being delivered, or if the vehicle being transported is a motorhome or recreational vehicle trailer. 
· Drivers of vehicles manufactured before the model year 2000. 
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