§391.63 Multiple-employer drivers. 
Guidance Q&A
Question 2: How does §391.63 apply when motor carriers obtain, from a driver leasing service, intermittent, casual, or occasional drivers who are on temporary assignments to multiple motor carriers?
Guidance: If an intermittent, casual, or occasional driver has only been fully qualified by a driver leasing service or similar non-motor carrier entity, and has never been fully qualified by a motor carrier, the first motor carrier employing such a driver must ensure that the driver is fully qualified, and must keep a complete driver qualification file for that driver. It was the intention of §§391.63 and 391.65 to require that a driver, before entering the status of an ‘‘intermittent, casual, or occasional’’ driver, be fully qualified by a motor carrier. In a contractual relationship between a motor carrier and a driver leasing service, this may be accomplished by a motor carrier designating a driver leasing service as its agent to perform the qualification procedures in accordance with parts 383 and 391. However, in such a case, the motor carrier will be held liable for any violations of the FMCSRs committed by its agent.
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