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Guidance Q&A
*Question 10: Is a driver who possesses a valid commercial driver’s license (CDL) issued by their State of residence, but who is suspended by another State for reasons unrelated to the violation of a motor vehicle traffic control law, disqualified from operating a commercial motor vehicle (CMV) in accordance with provisions of the Federal Motor Carrier Safety Regulations?

Guidance: Yes. Currently, both section 383.5, which defines the term disqualification as it applies to drivers required to have a CDL, and section 391.15, which applies to other CMV drivers subject to Federal Motor Carrier Safety Regulations, include the suspension of a person’s license or privilege to drive as an action requiring that person to be disqualified from operating a CMV. Neither of these regulatory provisions limit such suspensions to those imposed by the State where the driver is licensed, nor do these regulations specify the grounds upon which a suspension must be based.

