§391.15 Disqualification of drivers.
Guidance Q&A
Question 8: If a driver has his/her license suspended for driving while under the influence of alcohol, and 2 months later, as a result of this same incident, the driver is convicted of a DWI, must the periods of disqualification be combined since these are both disqualifying offenses?

[bookmark: _GoBack]Guidance: No. Disqualification during the suspension of an operating license continues until the license is restored by the jurisdiction that suspended it. Disqualification for conviction of DWI is for a fixed term. The fact that the driver was already disqualified for driving under the influence of alcohol because of the suspension action may mean that the total time under disqualification for the DWI conviction may exceed the stated term.
