§391.15 Disqualification of drivers.
Guidance Q&A
Question 1: May a driver convicted of a disqualifying offense be ‘‘disqualified’’ by a motor carrier?

Guidance: No. Motor carriers have no authority to disqualify drivers. However, a conviction for a disqualifying offense automatically disqualifies a driver from driving for the period specified in the regulations. Thus, so long as a motor carrier knows, or should have known, of a driver’s conviction for a disqualifying offense, it is prohibited from using the driver during the disqualification period.
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