
Guidance on SAP compensation.


Question
Payment for SAP Services: Who is required to pay for services provided by a DOT qualified substance abuse professional (SAP)? 

Answer 
The DOT drug and alcohol testing regulations do not address how a SAP should be compensated. The DOT has left discussions regarding payment to employer policies and to labor-management agreements. See 49 CFR §40.289(c).
 

[bookmark: _GoBack]
