[bookmark: _GoBack]Guidance on whether a driver who is on-duty, but has not been assigned a driving task, is considered to be ready to perform a safety-sensitive function 

Section § 382.305: Random testing.
Guidance Q&A
[bookmark: _Hlk33012207]Question 1: Is a driver who is on-duty, but has not been assigned a driving task, considered to be ready to perform a safety-sensitive function as defined in §382.107 subjecting the driver to random alcohol testing?
Guidance: A driver must be about to perform, or immediately available to perform, a safety-sensitive function to be considered subject to random alcohol testing. A supervisor, mechanic, or clerk, etc., who is on call to perform safety-sensitive functions may be tested at any time they are on call, ready to be dispatched while on-duty.
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