Section § 382.301: Pre-employment testing.
Guidance Q&A
Question 2: Must school bus drivers be pre-employment tested after they return to work after summer vacation in each year in which they do not drive for 30 consecutive days?
Guidance: A school bus driver whom the employer expects to return to duty the next school year does not have to be pre-employment tested so long as the driver has remained in the random selection pool over the summer. There is deemed to be no break in employment if the driver is expected to return in the fall.
On the other hand, if the driver is taken out of all U.S. Department of Transportation (DOT) random pools for more than 30 days, the exception to pre-employment drug testing in §382.301 would be unavailable and a drug test would have to be administered after the summer vacation.
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