Section § 382.213: Controlled substance use.
Guidance Q&A
Question 1: Must a physician specifically advise that substances in a prescription will not adversely affect the driver’s ability to safely operate a Commercial Motor Vehicle (CMV) or may a pharmacist’s advice or precautions printed on a container suffice for the advice?
Guidance: A physician must specifically advise the driver that the substances in a prescription will not adversely affect the driver’s ability to safely operate a Commercial Motor Vehicle (CMV).
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