Section § 382.105: Testing procedures.
Guidance Q&A
Question 3: Will foreign drug testing laboratories need to be certified by the National Institute on Drug Abuse (NIDA)? Will they need to be certified by the Department of Health and Human Services (DHHS)?
Guidance: The NIDA, an agency of the DHHS, no longer administers the workplace drug testing laboratory certification program. This program is now administered by the DHHS’ Substance Abuse and Mental Health Services Administration. All motor carriers are required to use DHHS-certified laboratories for analysis of alcohol and controlled substances tests as neither Mexico nor Canada has an equivalent laboratory certification program.
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