§383.93 – Endorsements
Guidance Q&A
Question 8: Do tow truck operators who hold a CDL require endorsements to tow “endorsable” vehicles?
 
Guidance: For CDL endorsement purposes, the nature of the tow truck operations determines the need for endorsements:
• 	If the driver’s towing operations are restricted to emergency “first moves” from the site of a breakdown or crash to the nearest appropriate repair facility, then no CDL endorsement of any kind is required.
• 	If the driver’s towing operations include any “subsequent moves” from one repair or disposal facility to another, then endorsements requisite to the vehicles being towed are required. Exception: Tow truck operators need not obtain a passenger or school bus endorsement.
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