§383.93 – Endorsements
Guidance Q&A
Question 2: Would the driver in the following scenarios be required to have a CDL with an HM endorsement?
a. 	A driver transports 1,001 or more pounds of Division 1.4 (Class C explosive) materials in a vehicle with a GVWR of less than 26,001 pounds?
b. 	A driver transports less than 1,001 pounds of Division 1.4 materials in a vehicle with a GVWR of less than 26,001 pounds?
c. 	The driver transports any quantity of Division 1.1, 1.2 or 1.3 (Class A or B explosive) materials in any vehicle?
 
Guidance:
a. 	Yes; unless the explosive is a 1.4S explosive, which never requires placarding.
b. 	No.
c. 	Yes.
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